Bodrum

Vakantie Bodrum Prijzen en beschikbaarheid »

Turkije is een geschikt vakantieland voor iedereen en dat ziet u tijdens uw vakantie Bodrum direct terug. Vakantiegangers van alle leeftijden die langs de kust in all inclusive hotels, appartementen of prachtige villa´s van Turkse inwoners verblijven. Bodrum is een drukke stad met ongeveer 35.000 inwoners en een uitgestrekte boulevard vol barretjes, restaurants en veel uitgaansgelegenheden. Ook vanwege het eigen vliegveld is Bodrum erg in trek. Waar vakantiegangers in Turkije altijd rekening moeten houden met een lange transfertijd, valt dat tijdens uw vakantie Bodrum ontzettend mee. De meeste vakantiegangers gaan naar Bodrum vanwege het strand, de zee en de zon. Dat is meer dan terecht, omdat Bodrum beschikt over prachtige, maar kleine, rustgevende zandstranden. Een leven in Luilekkerland is voor iedereen weggelegd in het levendige Bodrum. Wilt u dus graag goedkoop naar Bodrum of een all inclusive Bodrum boeken? Prijzen en beschikbaarheid bekijken
 
Transfertijd
Ook vanwege het eigen vliegveld is Bodrum erg in trek. Waar vakantiegangers in Turkije altijd rekening moeten houden met een lange transfertijd, valt dat tijdens uw vakantie Bodrum ontzettend mee.
 
Centrum Bodrum
Voor de echte shoppers is het winkelcentrum van Bodrum een waar walhalla. De meeste winkels zijn er letterlijk dag en nacht open en met een keuze uit maar liefst tweehonderd winkels vermaakt u zich daar wel. Natuurlijk zijn er ook in Bodrum allerlei eetgelegenheden te vinden. Turkse traditionele gerechten zijn overal te verkrijgen, maar als u daar niet zo van houdt, zijn er ook restaurants met een Engelse of zelfs Nederlandse keuken.
 
Stranden Bodrum
In Bodrum vindt u geen langgerekte stranden, maar juist allemaal kleine strandjes. De twee bekendere stranden zijn het zogenoemde Centrum strand en Bardakasistrand, allebei een zandstrand. Maar bezoek niet alleen deze twee stranden, maar bijvoorbeeld ook het schitterende Camel Beach, een sprookjesachtig zandstrand. Op alle stranden zijn verkooppunten voor wateractiviteiten en vrijwel overal zijn ligbedden te koop.
 
Uitgaansleven Bodrum
Ook de feestgangers komen tijdens hun vakantie Bodrum aan hun trekken. Hoewel er voor het uitgaansleven in deze streek veel reclame wordt gemaakt voor Gümbet, zijn de clubs in Bodrum ook niet verkeerd. Sterker nog, Bodrum beschikt over Halikarnas, de grootste openluchtdisco ter wereld, dat ruimte biedt aan vijfduizend gasten. Erg populair zijn de schuimparty’s die ze daar houden. Als je helemaal los wilt gaan tijdens het feesten, ga dan naar Halikarnas.
 
Klimaat Bodrum
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden. Klik hier om de weersverwachting Bodrum te bekijken.
 
Activiteiten

Watersporten Bodrum
Tijdens uw vakantie Bodrum kunt u zich aan het strand goed vermaken. Natuurlijk kunt u heerlijk gaan zonnen en zwemmen, maar bent u op zoek naar wat meer actie dan kunt u bijvoorbeeld gaan waterskiën, parasailen of met een bananaride gaan varen.
 
Snorkelen Bodrum
Een andere populaire activiteit langs de kust is snorkelen. Voornamelijk bij de rotsen, waar planten en dus vissen leven, stapt u een andere wereld binnen. U zult uw ogen uitkijken als u zich in een grote school vissen bevindt, de zeesterren op de rotsen ziet klauteren of door een grotere vissensoort voorbij gesneld wordt.
 
Kos
Het is vanuit Bodrum mogelijk om met de boot het Griekse Eiland Kos te bezoeken. Twintig kilometer over zee varen en u bent al in een ander land. U vaart vanuit Bodrum naar de hoofdstad Kos en daar kunt u heerlijk een dag genieten van het uitgestrekte eiland. De inwoners van Kos zijn erg afhankelijk van toeristen, waardoor zij u met open armen zullen ontvangen en u een fantastische dag laten beleven op hun eiland. U kunt ervoor kiezen om een te genieten aan het strand of er een cultureel uitstapje van te maken. Zo staat er in de hoofdstad Kos het plataan van Hippocrates, het gedenkteken voor de arts van de geneeskunst.

 

Beste reistijd Bodrum
De populairste en beste periodes om naar Bodrum te gaan zijn de zomervakantie, herfstvakantie en meivakantie. Dit komt ruwweg overeen met de maanden april tot en met oktober. Indien u uw vakantie Bodrum met kinderen boekt kunt u in veel gevallen kinderkorting krijgen. Boekt u vroeg in het seizoen dan kunt u vaak vroegboekkorting krijgen.

 

Bezienswaardigheden Bodrum
Fundamenten van het Mausoleum of Halicarnassus – 0,4 kilometer vanaf het centrum
Theater van Bodrum – 1 kilometer vanaf het centrum
De Petrusburcht – 1,5 kilometer vanaf het centrum
Dagtocht naar Milas – 51 kilometer vanaf het centrum
Efeze – 174 kilometer vanaf het centrum

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign