Thassos

Vakantie ThassosPrijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Thassos en last minute vakanties naar Thassos boekt u bij Lazy Tours. Het eiland Thassos is voor toeristen vooral interessant vanwege de stranden, het kristalheldere water, fraaie baaien, archeologische locaties en de fraaie natuur. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Het meest noordelijk gelegen eiland van Griekenland ligt in de Egeïsche Kust en heet Thassos. Thassos in een rond eiland met middenin een berg van 1200 meter hoog die aan alle kanten geleidelijk aan de zee inloopt. De wegen op Thassos lijken om die reden niet op de Duitse Autobahn, maar een auto is wel het beste vervoersmiddel. Een vakantie Thassos is met een kustlijn van ongeveer 95 kilometer niet heel groot en daarom goed te verkennen met eigen of gehuurd vervoer. De hoofdstad van Thassos heet Thassos-stad, ook wel Limenas genoemd, en ligt in het noorden van het eiland. De hoofdstad is een bekende trekpleister en vakantiegangers verblijven er graag vanwege de gezelligheid, het kindvriendelijke strand en de aardige inwoners. In Thassos wonen nog geen 15.000 inwoners, waardoor het eiland niet heel druk is.

 

Steden Thassos
Bekijkt u de kaart van Thassos, dan zal het woord ´Skala´ u zonder meer opvallen. Het komt namelijk op meerdere plekken op de landkaart voor. Wat betekent dit woord? Skala betekent ruim vertaald iets als badplaats en enkele badplaatsen zijn verbonden aan een stad meer landinwaarts gelegen. Bijvoorbeeld: het vissersdorp Rachonis is met een trap verbonden naar zee, waar aan zee het plaatsje Skala Rachonis ligt. Ditzelfde geldt voor Prinos, dat bekend staat om zijn heerlijk uitgeruste baai. Bovengenoemde badplaatsen lijken allebei op Skala Maries. Alle drie liggen ze aan de westkust van Thassos en aan de mooie uitgeruste stranden langs de groenbegroeide bergen wanen vakantiegangers zich in een heerlijk paradijs. De hoofdstad Limenas is ook erg populair. Hier speelt het iets drukkere leven zich af en door de gezellige drukte komen vakantiegangers hier graag. Door het kleine haventje, de nauwe winkelstraatjes en de typische Griekse stijl krijgt u echt het Griekse vakantiegevoel dat u nergens anders zo snel krijgt. Een andere graag bezochte plaats is Golden Beach. De naam is niet gelogen aangezien aan de oostkant van het eiland een van de mooiste stranden van Thassos ligt. Het is een uitgerekt strand en vakantiegangers genieten tijdens een vakantie Thassos van een prachtig uitzicht op zee.

 

Stranden
Vakantiegangers die van zon, strand en zee houden voelen zich helemaal op hun plek op Thassos. Tijdens een vakantie Thassos merkt u dat het ene strand nog mooier is dan het andere. En voor de meeste Nederlanders geldt: er gaat niets boven een prachtig zandstrand. En zandstranden zijn er op Thassos. Bijna alle kustlijnen zijn bedekt met zand in plaats van kiezels. De meeste zandstranden zijn dan ook nog eens hagelwit dus het paradijsgehalte is er een om van te smullen. Meest aansprekende strand is Golden Beach, drie kilometer van de hoofdstad Limenas verwijderd. De zee is kraakhelder blauw en de plaats staat bomvol groen dat voor de nodige schaduw zorgt.

 

Uitgaansleven
Zodra de avond valt is het in elke kustplaats altijd gezellig. De taverna’s en bars bieden u veel plezier en lekkere muziek. Voor het echte stapwerk moet u naar de hoofdstad Limenas. Hier staan enkele clubs en zijn veel bars aanwezig. Om die reden zijn hier ook de meeste jongeren te vinden. Toch is het wel zo dat wanneer stappen en feesten het doel is van de vakantie, dat dan beter elders kan.

 

Klimaat
Alle Griekse eilanden en de kuststrook van het vaste land inclusief de Peloponnessos hebben een Mediterraan klimaat; zachte vochtige winters en lange hete, droge zomers. Klik hier om de weersverwachting Thassos te bekijken.

 

Activiteiten
Watersporten
In veel kustplaatsen is mogelijk om watersporten te beoefenen. Bijna alles is wel mogelijk, van waterfietsen tot met een band achter een speedboot glijden. En van waterskiën tot aan banana-riding. In het zuiden van Thassos ligt Kinira en die kust leent zich uitstekend voor wind- en kitesurfmogelijkheden.

 

Snorkelen
Vanwege het kraakheldere water is het fantastisch om eens lekker een tijdje te snorkelen in zee. Voor het leven zult u wel bij de rotsen moeten zwemmen, maar eens heel ver onder water kijken, is ook een prachtige ervaring.

 

Eilandtour
U gaat met een bus over het eiland om zo Thassos beter te leren kennen. U stopt onderweg in de hoofdstad, Golden Beach, maar ook bij bijzonder kloosters en tempels. Heeft u genoeg zeewater gezien en is het niet te warm, doe dan tijdens uw vakantie Thassos zeker deze eilandtour eens.

 

Oude stad van Thassos
De oeroude stad nabij de hoofdstad Limenas. Als het niet te warm is, is dit een indrukwekkende onderneming. U moet een aardige conditie hebben aangezien er nogal wat treden beklommen moeten worden. Sommige plekken zijn vervallen, andere zijn juist goed bewaard gebleven. Voor enkele mystieke plekken aan zee zullen u doen verwonderen.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign