Kalkan

Vakantie Kalkan Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Kalkan en last minute vakanties naar Kalkan boekt u bij Lazy Tours. Het plaatsje Kalkan is van oorsprong een Grieks vissersdorp, gelegen aan de zee met een prachtige baai en een schitterende omgeving. Het is nog een ongerept plekje. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Het prachtige havenplaatsje Kalkan staat bekend om haar karakteristieke witte huizen en vriendelijke inwoners. In tegenstelling tot de andere havenplaatsen Bodrum en Kusadasi is Kalkan nog niet bedolven onder het massatoerisme. Het vissersdorpje dat maar 5.000 inwoners telt, is de ideale plek voor vakantiegangers die zich even willen terugtrekken. Niet alleen het strand en de zee bieden u tijdens een vakantie Kalkan een heerlijke rustgevende dag, maar ook het berggebied achter het dorp is ideaal voor een wandeling of een fietstocht.

 

Transfertijd
Als u ervoor kiest vakantie in Kalkan te vieren, adviseren wij u naar de luchthaven van Dalaman te vliegen. De transfertijd naar uw verblijf in Kalkan is vanuit daar ruim twee uur.

 

Centrum Kalkan
Het centrum van Kalkan is er een met typische Turkse marktjes en souvenirwinkeltjes. De karakteristieke witte huizen doen Grieks aan, wat niet heel vreemd is, omdat Kalkan vroeger een Grieks vissersdorpje was. De witte huizen worden bekleed door de roze bloemen van de oleander en de bougainville. De meeste winkeltjes zijn gevestigd in de nauwe, maar gezellige straatjes en u kunt hier op uw gemak rondkijken. Net als in elke Turkse badplaats zijn er in Kalkan ook de nodige restaurants en bars waar u heerlijk kunt genieten van echt Turks eten.

 

Stranden
Kalkan heeft één strand en dat is een kiezelstrand. Hierop staan bedden met parasols die u kunt huren. Niet veel verder ten westen van Kalkan ligt Patara Beach. Het is een schitterend zandstrand van wel 17 kilometer breed en het ligt prachtig omgeven tussen de groene planten en bomen. Een ander schitterend strand nabij Kalkan is het fijnkorrelige zandstrand Kapitas Beach.

 

Uitgaansleven
Tijdens uw vakantie Kalkan komt u niet veel in aanraking met een wild nachtleven. De grote feesten worden niet gehouden in Kalkan en het uitgaansleven is dan ook niet heel bijzonder. Natuurlijk zijn er wel bars waar u alcohol kunt drinken en er gezellig met zijn allen een feestje van kunnen maken, maar voor de grotere feesten moet u toch echt naar Fethiye. Het enige probleem is dat dit anderhalf uur rijden is.

 

Klimaat
Langs de kust van Turkije heerst een mediterraan klimaat, waardoor de winters mild zijn en de zomers warm. Door dit klimaat valt er weinig neerslag in de zomermaanden. Doordat Kalkan in een baai ligt en is omringd door het groene Taurusgebergte, waait het er nauwelijks en kunt u optimaal genieten van uw vakantie Kalkan. Klik hier om de weersverwachting Kalkan te bekijken.

 

Watersporten
Elke watersport die u zich maar kunt voorstellen, is te doen in Kalkan. Parasailing, waterfietsen of met een bananaboot over het water jagen; het is allemaal aanwezig. Op het strand zijn enkele verkooppunten om dit soort activiteiten te ondernemen.

 

Snorkelen en Duiken
Zowel snorkelen als duiken is tijdens uw vakantie Kalkan goed mogelijk en zonder meer de moeite waard. Vooral duiken is er razend populair, vanwege de prachtige helderblauwe zee waarin in u zwemt. Het maakt in de zee bij Kalkan niet uit dat je wat dieper gaat, omdat er nog aardig wat licht de diepte bereikt.

 

Jeepsafari
Voelt u zich letterlijk niet als een vis in het water dan is een jeepsafari zeker iets wat u gedaan moet hebben. U rijdt langs de prachtige kust en geniet van al het groen op het Taurusgebergte.

 

Bezienswaardigheden Kalkan
Phellos – 20 kilometer vanaf het centrum
Tlos – 39 kilometer vanaf het centrum
Xanthos – 99 kilometer vanaf het centrum

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign