Kotu

Vakantie Kotu Prijzen en beschikbaarheid »

Vakantie Kotu en lastminute vakanties naar Kotu boekt u bij Lazy Tours. Kotu is een resort plaats die zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld heeft. Er zijn een hoop nieuwe barren en restaurants gebouwd voor de West-Europese toeristen. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Geografie
Gambia is een klein land in het westen van Afrika, direct aan zee en wordt omringd door Senegal. De hoofdstad van Gambia is Banjul wat hemelsbreed slechts 10 kilometer van Kotu vandaan ligt. Kotu is een kleine badplaats waar meerdere resorts zijn gebouwd.

 

Landschap
Kotu heeft prachtige brede, witte zandstranden waar u heerlijk kunt relaxen en tot rust komen. Kotu is, net als de rest van Gambia, een paradijs voor vogelliefhebbers. Er leven verschillende soorten exotische vogels. Naast vogels kom je er apen, slangen, antilopensoorten, wilde zwijnen en reuzenhagedissen tegen. In de wateren voor de kust leven diverse schildpadden, talrijke hagedissoorten, dolfijnen, waterslangen, nijlpaarden, krokodillen en de meest exotische vissoorten waarvan enkele zeer zeldzaam zijn.

 

Klimaat
In Gambia bestaat het jaar uit een droog en een nat seizoen. Het droge seizoen duurt van half oktober tot half juni. Deze periode is zo droog dat er vaak maanden geen druppel valt. De natte periode duurt van ongeveer half juni tot half oktober. De natste maand is augustus, waarin de helft van alle regen valt. In augustus is de luchtvochtigheid ook het hoogst, soms wel 95%.

 

Taal
De officiële taal van Gambia is Engels. Dat stamt nog uit het koloniale verleden. U kunt dus prima communiceren met de bevolking van Kotu. De inwoners zullen onderling een lokaal dialect spreken. In de horeca werken veel mensen uit Senegal, die allemaal Frans spreken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign