Israel

Vakantie IsraëlPrijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Israel boekt u bij Lazy Tours vliegvakanties. Wij bieden zowel goedkope vakanties naar de Jeruzalem als Eilat aan. Of u nu een zonvakantie of cultuurvakantie zoekt, Israel biedt het. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Een veelzijdige vakantie naar Israël
Israël, een land waar de vakantieganger niet gauw aan denkt voor een zonnige vakantie. Dat is jammer, want een vakantie naar Israël heeft werkelijk iedereen wel iets te bieden. U vindt veel cultuur tijdens uw vakantie, maar ook feestgangers en natuurliefhebbers komen volledig tot hun recht. In hoofdstad Jeruzalem bruist het van de culturen, de geloofsovertuigingen en de meest indrukwekkende plekken. Havenplaats Tel Aviv, ongeveer 400 kilometer ten zuidoosten van Cyprus grenst aan de Middellandse Zee en de populaire badplaats Eilat, helemaal in het zuiden van Israël, is de bekende duikplek die grenst aan de Rode Zee.

 

Cultuur in Israël
Cultuur, cultuur, cultuur. Het land Israël linken vakantiegangers negen van de tien keer aan cultuur. Niet heel gek natuurlijk. De ruim 7,5 miljoen inwoners zijn voornamelijk joods, maar ook de christenen en zeker de moslims komen in groten getale voor en het land grossiert dan ook in synagogen, moskees en kerken. Heel bijzonder om allemaal te zien. Zeker Jeruzalem is wat dat betreft een verademing. Er wordt in Israël trouwens geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen. Althans, wat gelijkheid betreft.

 

Religie
Zoals gezegd bestaat Israël voornamelijk uit joden. Ongeveer 5,7 miljoen Israëliërs zijn joods en ruim één miljoen inwoners zijn moslim. Het overige deel van Israël is christen.

 

Eten en drinken in Israël
Het toverwoord in de Israëlische keuken is koosjer. Is iets niet koosjer, dan is het eten dus onrein. En dat eet je niet! Een zoogdier is pas koosjer wanneer het eenhoevig is en het zijn eten herkauwd. Een rund en een lam dus wel. Een varken en een kameel dus niet. Gevogelte zoals eend, kip en kalkoen mogen wel. Wildgevogelte niet. Voor waterdieren geldt: alleen als het schubben heeft.

 

Feestdagen
De joden kennen vele feestdagen. Hier zitten veel dagen bij waarop men niet mag werken. Er zijn ook enkele feesten die seizoensgebonden zijn, zoals Pesach in de lente, Sjavoeot (Wekenfeest) in de zomer en Soekkot (Loofhuttenfeest) in de herfst. Pesach is bij elke Nederlander bekend, want dat is natuurlijk het joods Pasen, waarbij de Israëliër de uittocht van het joodse volk uit Egypte herdenkt.

 

Geschiedenis
Een land met zo’n rijke geschiedenis en dus een land waar altijd wel iets gebeurt, dat is voor een vakantiewebsite niet in één korte alinea samen te vatten. Wilt u dus iets te weten komen over de geschiedenis van Israël, dan moet u dat toch echt op het Internet of in de boeken vinden.

 

Natuur en omgeving
Flora en fauna
De natuur van Israël is heel divers aangezien het land over een mediterraan gebied beschikt en een bergachtig gebied. De bebossing daartussen mag u ook niet vergeten. Het moge duidelijk zijn dat er van alles te zien op het gebied van natuur en dus ook dieren. Hyena’s in de woestijn, beren in de bergen en pelikanen langs het strand. Israël is vooral bekend om de Dode Zee. De Dode Zee is een wateroppervlak volledig omgeven door grond van Israël en Jordanië. Deze zee is zo zout dat u er heerlijk op kunt drijven. Sterker nog; het is onmogelijk om er in te duiken.

 

Stranden Israël
De gehele westkust van Israël bestaat uit strand. Vooral havenplaats Tel Aviv is een populaire plaats om naartoe te gaan. De westkust van Israël grenst aan de Middellandse Zee. In het zuidelijkste puntje van Israël grenst het land voor een paar kilometer aan de Rode Zee. Hier ligt Eilat en is voor zongenieters de meeste ideale plek. In de Rode Zee kunt u ook perfect duiken, helemaal omdat hier heel veel koraal ligt en dus de wereld aan de gekleurde vissen te zien is.

 

Werelderfgoederen
Zo’n beetje elke stad van Israël staat op de werelderfgoedlijst. Logisch! Aangezien door het hele land de meest bijzondere dingen te zien zijn. Graftombes, oude steden en allerlei heilige plekken. In Jeruzalem is het voor de cultuursnuiver helemaal geweldig. Heel het oostelijke deel staat vanaf 1981 op de lijst. In dit deel van de stad vindt u de Tempelberg met zijn Rotskoepel, de Al-Aqsamoskee en natuurlijk de wereldberoemde Klaagmuur. Bent u in Israël, bezoek dan in ieder geval Jeruzalem voor een onvergetelijke ervaring.

 

Geldzaken
Valuta van Israël
In Israël betaalt u tijdens uw vakantie Israël met de Israëlische Sheqel (ILS). Eén ILS staat gelijk aan 21 Eurocent. En één Euro staat dan weer gelijk aan 4,76 ILS. Het voordeligst is uw geld in Israël om te wisselen. Zeker bij terugkomst ontvangt u voor uw Sheqel tegen een veel lagere wisselkoers uw Euro’s.

 

Pinautomaten
Er zijn genoeg pinautomaten in Israël aanwezig.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien in Israël
Een fooi is een deel van het inkomen voor de meeste Israëliërs. Tijdens uw vakantie naar Israël zult u dat ook ondervinden.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil
Het is in Israël één uur later dan bij ons in Nederland.

 

Reisduur
Afhankelijk van de bestemming in Israël duurt de vlucht ongeveer 4,5 tot vijf uur.

 

Legitimatie
Als u zich wilt legitimeren, moet dat met een geldig paspoort. Het paspoort moet zes maanden geldig zijn na uw bezoek aan het Beloofde Land.

 

Visum
Voor uw vakantie Israël hebt u geen visum nodig.

 

Taal
Israël kent twee talen: modern Hebreeuws (ook wel Ivriet genoemd) en Arabisch. ‘Goedemorgen’ is respectievelijk vertaal: ‘boker tov’ en ‘sabah al cheir’. Maar ‘bier’ is in beide talen ‘bira’. De toerist kan met een woordje Engels en Duits wel terecht. Handen- en voetenwerk schijnt ook te helpen.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater in Israël
Drinkwater in Israël kunt u het beste kopen in de supermarkt. Daar vindt u de beste kwaliteit. Het kraanwater in een beetje te vergelijken met dat van Egypte en Tunesië; u kunt het beter niet drinken vanwege de hoeveelheid chloor.

 

Openbaar vervoer van Israël
Israël beschikt over een redelijk goed ontwikkeld openbaar vervoer. Er gaan bussen en treinen, die op gezette tijdstippen vertrekken. Het comfort is minder dan u hier in Nederland bent gewend. De taxi is natuurlijk ook altijd een optie om uzelf te laten vervoeren. Die zijn niet duur en kunt u overal vinden.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign