Safaga

Vakantie Safaga Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Safaga en last minute vakanties naar Safaga boekt u bij Lazy Tours. Safaga ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken of luieren aan het strand. Safaga biedt het. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Safaga is een Egyptische stad vijftig kilometer ten zuiden van het bekende Hurghada. Safaga is minder toeristisch al komt het toerisme hier de laatste jaren wel flink op gang. Een vakantie Safaga is populair onder vakantiegangers vanwege de veelzijdigheid van de stad en zijn omgeving. In tegenstelling tot meeste Egyptische badplaatsen is hier in de omgeving genoeg te doen en beschikt het stadje over een winkelcentrum met gezellige winkelstraatjes en de mooiste souvenirs. Het strand van Safaga is hagelwit van kleur en vanwege de rustiek is het koraalrif dat voor de deur ligt nog zeer goed intact. Een vakantie naar Safaga is voor iedere vakantiegenieter meer dan ideaal.

 

Transfertijd
Als u uw vakantie geniet in Safaga vliegt u naar het noordelijk gelegen Hurghada. Het grotere, iets bekendere Hurghada ligt ongeveer vijftig kilometer bij Safaga vandaan. Vanwege de zanderige autowegen duurt de transfer een ruim uur.

 

Centrum Safaga
Safaga beschikt over een typisch Egyptisch centrum vol marktjes en bazaars. Vooral de markten met groenten, fruit en vis zijn interessant om door te struinen. In andere winkels kunt u tijdens een vakantie Safaga de mooiste souvenirs kopen en de meest interessante lokale producten. De stad is in feite in twee parten op te delen, namelijk: het authentieke gedeelte en het toeristengedeelte. Hoe dan ook doet het winkelcentrum van Safaga eerder arm aan en grossiert het niet in luxe.

 

Stranden Safaga
De zandstranden van Safaga zijn van ongekende schoonheid. U krijgt het idee dat u van een woestijn in een schitterende oase stapt. Het strand met de hagelwitte, uitgestrekte zandstranden en ligbedden bieden u de rust die u zoekt. Nog geen kilometer in zee ligt een grote zandbank, waardoor u helemaal het gevoel krijgt dat u zich in een oase bevindt. Doordat het water eigenlijk wordt omgeven door alleen maar zand is de zee hier erg rustig. Dat er dan ook nog eens indrukwekkende koraalriffen te vinden zijn in zee maakt het plaatje helemaal compleet. Klimaat en weer in safaga

 

Uitgaansleven
In Safaga zijn geen grote clubs of disco’s te vinden. Wel zijn er genoeg bars en restaurants waar u heerlijk een glas wijn of een biertje kunt drinken. Het kan zijn dat de all inclusive hotels en ressorts over een uitgaansgelegenheid beschikken, maar die garantie is er niet. Voor de vakantiegangers die tijdens hun vakantie naar Safaga vooral willen stappen, kunnen beter naar Hurghada gaan.

 

Activiteiten
Snorkelen en duiken
De Rode Zee bij Safaga leent zich uitstekend voor een duiktocht. U kunt dit doen door op eigen houtje te gaan snorkelen boven of tussen het koraal dat er voor de kust in zee ligt bij Safaga. Vanwege het lage aantal toeristen is het koraalrif gewoon nog in goed staat te ontdekken. Hierdoor is het een lust om in Safaga te duiken en tussen de mooist gekleurde vissen te zwemmen. Tijdens een duik met een duikschool gaat u dieper in zee en treft u bijzondere waterdieren zoals dolfijnen, haaien en zeeschildpadden.

 

Bezienswaardigheden
Meerdaagse excursie naar Luxor
Luxor ligt aan de oostkant van de rivier de Nijl en ongeveer 240 kilometer bij Safaga vandaan. Luxor is een culturele stad en bekend om de Luxortempel ter ere van de god Amon en om de Vallei der Koningen waar het graf van Toetanchamon ligt. Vanwege de afstand is het raadzaam om van een tocht naar Luxor een meerdaagse excursie te maken.

 

Meerdaagse excursie naar de piramides
Wie een vakantie Safaga aandoet zal ongetwijfeld naar de piramides willen. Als je naar Egypte gaat, is dat immers het eerste waar je aan denkt. Omdat die piramides in Caïro liggen, 500 kilometer ten noorden van Safaga, is het advies om van dit bezoek een meerdaagse excursie te maken. De piramides die nog altijd in redelijke goed staat zijn, zijn de piramides van Gizeh en de piramides van Dashjoer, 25 kilometer ten zuiden van Caïro.

 

Mons Claudianus
Mons Claudianus ligt slechts een uurtje rijden ten westen van Safaga aan de voet van de berg Jebel Fatira. Het is een interessante locatie die tussen 68 en 282 na Christus als Romeins strafkamp te boek stond. De slaven en andere gevangenen moesten hier de zwarte granietsoort kwartsdioriet inwinnen als bouwmateriaal voor gebouwen in Rome, die nog altijd te zien zijn. Op deze plek kunt u een onafgemaakte tempel, het strafkamp, huizen en werkplaatsen zien zoals die er ongeveer 1900 jaar geleden ook bij stonden. Wellicht in een iets betere staat.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign