Gran Canaria
Gran Canaria
Vakantie Gran Canaria en lastminute vakanties naar Gran Canaria boekt u bij Lazy Tours. Gran Canaria heeft een subtropisch steppeklimaat, dat gekenmerkt wordt door vrijwel het hele jaar door hoge temperaturen met weinig tot zeer weinig regenval. Lees meer over Gran Canaria...

Gran Canaria

Vakantie Gran Canaria Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Gran Canaria boekt u bij Lazy Tours. Gran Canaria heeft een subtropisch steppeklimaat, dat gekenmerkt wordt door vrijwel het hele jaar door hoge temperaturen met weinig tot zeer weinig regenval. Door ons grote aanbod is het eenvoudig om bij Lazytours.nl goedkoop naar Gran Canaria te boeken. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Misschien wel het populairste eiland van de Canarische Eilanden: Gran Canaria. Omdat Gran Canaria net iets zuidelijker ligt dan de andere grote eilanden, is het daar net wat warmer. Vooral om die reden bezoeken vakantiegangers graag dit groene eiland met zijn prachtige goudgekleurde zandstranden. Een feit is ook dat toeristen graag terugkomen, wanneer ze eenmaal op Gran Canaria zijn geweest. Vraag het maar eens tijdens uw vakantie Gran Canaria wanneer u daar iemand tegen het lijf loopt. Vanwege de natuurlijke veelzijdigheid is Gran Canaria ook enorm in trek. Wat denkt u ook bij een groen vulkanische eiland met schitterende stranden en een aangename zee? Kortom: waar wacht u nog op? U moet eens een vakantie Gran Canaria hebben gevierd.

 

Transfertijd
Een vlucht naar Gran Canaria duurt ongeveer 4,5 uur. De luchthaven van Gran Canaria heet Las Palmas Airport en ligt in het oosten van het eiland, net geen twintig kilometer ten zuiden van de hoofdstad Las Palmas.

 

Badplaatsen Gran Canaria
Las Palmas
De hoofdstad van Gran Canaria is Las Palmas de Gran Canaria, of Las Palmas afgekort. De toeristen trekken meer naar het zuiden van het eiland, terwijl de lokale bewoners liever in de hoofdstad verblijven. Las Palmas beschikt over een prachtige haven, een mooi breed strand en een gezellig winkelcentrum. Verblijft u in het zuiden dan duurt een busreis naar de hoofdstad ongeveer drie kwartier. Dus voor een leuk dagje uit moet u de hoofdstad eens bezoeken.

 

Maspalomas
Hét vakantieoord tijdens uw vakantie Gran Canaria is Maspalomas dat in het uiterste zuiden van het eiland ligt. In deze stad liggen ook de wijken Meloneras, Campo Internacional en Playa del Ingles, waar de toeristen ook vaak neerstrijken. Zeker Playa del Ingles (letterlijk: strand van Engelsen) wordt veel bezocht en bestaat puur uit massatoerisme. Wat erg in trek is bij de toeristen zijn de prachtige stranden en de heerlijke zee aan de zuidkust. Vakantiegangers kunnen in Maspalomas tijdens hun vakantie Gran Canaria ook een potje golfen op de 18-holes golfbaan.

 

Arguineguin
Enkele kilometers ten westen van Maspalomas ligt de badplaats Arguineguin, wat letterlijk stil water betekent. Het is een rustig vissersdorp voor toeristen die willen genieten van de zon en de warmte en die niet het massatoerisme opzoeken. Vooral het grote strand is een ware publiekstrekker en vanwege het ondiepe begin van de zee is Arguineguin zeer geschikt voor gezinnen met kinderen.

 

Stranden
Het zijn de stranden die Gran Canaria zo populair maken. Dit is ook best logisch, aangezien het strand schitterend goudgekleurd is. Op enkele plekken staan palmbomen waardoor u het gevoel krijgt dat u zich in een droom begeeft. De stranden op Gran Canaria zijn erg breed, lang en doen in sommige gevallen woestijnachtig aan. De oceaan is op de meeste plaatsen betrekkelijk rustig vanwege de natuurlijke of aangelegde baaien.

 

Uitgaansleven
Vooral Playa del Ingles en het in het westen gelegen Puerto Rico zijn de leukste uitgaansgelegenheden op Gran Canaria. Beide badplaatsen beschikken over een groot aantal kroegen, bars en clubs. Het aanbod is zo breed dat werkelijk iedere vakantieganger een fantastische avond kan beleven tijdens een vakantie Gran Canaria. Er zijn voor de Nederlanders en voor de Engelsen eigen kroegen en pubs gebouwd, zodat zij zelfs op vakantie nog iets van thuis hebben. Veel vakantiegangers waarderen dit enorm en bezoeken tijdens hun vakantie Gran Canaria ook alleen maar zulke kroegen. Het uitgaansleven heeft dus voor ieder wat wils.

 

Klimaat en weer
Gran Canaria beschikt over een subtropisch klimaat. Dat betekent dat het gehele jaar de temperatuur redelijk gelijk is en lekker warm. Hierdoor zijn zonvakanties niet heel heet en is overwinteren één van de beste opties voor een wintervakantie. Net als op Tenerife is Gran Canaria één grote berg die de regenwolken in het noorden houdt. De groene begroeiing is dus in het noorden te vinden en de kale droogten in het zuiden. Hierdoor is het in het zuiden ook een stukje warmer, maar door de stevige wind, die er vaak heerst, is het in die hogere temperatuur makkelijk vol te houden. Klimaat en weer in Gran Canaria

 

Activiteiten
Sioux City
In het zuiden van Gran Canaria ligt een klein dorp in de bergen dat regelrecht uit een westernfilm komt. In Sioux City, zoals het dorp heet, worden demonstraties en shows gegeven door cowboys. Het is in feite een groot toneelstuk en toeristen komen helemaal in de westernsfeer. Erg populair en wordt door jong en oud bezocht.

 

Aqualand
Aqualand vindt u in veel steden in Spanje en Frankrijk, zo ook in Maspalomas op Gran Canaria. Alleen is dit wel de grootste versie van het waterpark. Wie even genoeg heeft van de goudgekleurde zandstranden kan zich in het Aqualand terugtrekken voor een fantastische dag vol avontuur en plezier. Het park beschikt over de beste waterglijbanen, de steilste afdalingen en de heerlijkste jacuzzi’s.

 

Pico de las Nieves
Tijdens een vakantie Gran Canaria moet u zeer beslist naar de top van het eiland reizen. De kronkelroute, het oneindige uitzicht, het majestueuze gevoel, het is allemaal ongeëvenaard. Op de top, toch 1949 meter hoog, is het erg koud en ligt geregeld sneeuw. Houdt u hier ook rekening mee als u een bezoek brengt aan de bergtop. Als u toch in uw zwembroek naar boven reist… Goed, we hebben u gewaarschuwd. Vanuit het zuiden kunt u het beste via Ayacata of Puerto Morgan de berg op gaan en via Ingenio de weg naar beneden vervolgen.

 

Bezienswaardigheden
Palmitos Park
Palmitos Park staat te boek als vogelpark. Dat is logisch, maar is eigenlijk veel meer dan dat. Oké, de papegaaien zijn in groten getale aanwezig, evenals de andere vogelsoorten. Toch beschikt het park ook over dieren zoals orang-oetans, komodovaranen en dolfijnen. Het dierenpark geeft veel shows, waaronder shows met dolfijnen, roofvogels en tropische vogels. Vanwege de ligging in de bergen hebben bezoekers gegarandeerd een prachtig uitzicht over een groot deel van het eiland.

 

Musea op Gran Canaria
Gran Canaria stikt van de musea en trekt jaarlijks vele bezoekers die geïnteresseerd zijn in het verleden en in de kunst van het populaire Canarische Eiland. Wat dacht u van een wetenschappelijk museum, een kunstmuseum of een museum met allerlei archeologische vondsten? De musea bevinden zich voornamelijk in en rondom de hoofdstad Las Palmas en zijn bijna altijd geopend. Een heel populair museum is Cala de Colón, waarin volgens de verhalen Columbus verbleef, terwijl een van zijn schepen werd gerepareerd. Bezoek tijdens uw vakantie Gran Canaria een van de musea voor een interessante, culturele dag.

 

Klik hier voor de prijzen en beschikbaarheid Gran Canaria

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign