Eillat

Vakantie EilatPrijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Eilat in boekt u bij Lazy Tours vliegvakanties. Wij bieden goedkope vakanties naar Eilat in Israel aan. Of u nu een zonvakantie of cultuurvakantie zoekt, Eilat biedt het. U wilt goedkoop naar Eilat? Bekijk dan nu ons aanbod! Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

In het uiterste zuidelijke puntje van Israël ligt de populairste badplaats van het land: Eilat. Wilt u een zonnige vakantie gepaard met cultuur en natuur? Dan is een vakantie Eilat net iets voor u. Eilat grenst aan de Rode Zee en ligt enkele kilometers bij de Egyptische grens vandaan en tegen de Jordaanse grens aan. Een vakantie Eilat is populair onder liefhebbers van woestijn, dieren, duiken en de zeer indrukwekkende cultuur in voornamelijk Jeruzalem. Israël heet niet voor niets het Beloofde Land. Van een vakantie naar Eilat houdt u alleen maar goede herinneringen over. Dat is beloofd.

 

Transfertijd
In Eilat zelf ligt een kleine luchthaven. U kunt bij wijze van spreken lopend naar de accommodaties, zo dichtbij ligt alles. Een vlucht vanuit Nederland naar Eilat duurt ongeveer vijf uur. Toch kan het zijn dat u niet op het vliegveld van Eilat landt, dus zoek dit van te voren uit, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Vanuit Amsterdam vliegt u bijvoorbeeld heel vaak op Tel Aviv, waardoor u met een binnenlandse vlucht verder moet.

 

Centrum Eilat
Vakantiegangers die denken dat er niet veel te doen is in het centrum van Eilat, hebben het mis. In tegenstelling tot de meeste Egyptische badplaatsen is Eilat zeer modern ontwikkeld. Naar verluidt kunt u er belastingvrij winkelen en u moet zich niet verbazen over de hoge gebouwen die de badplaats rijk is. Toch is het niet alleen maar hosanna in Eilat. Achter al die hoge gebouwen en luxe, dus achter de toeristenplek, leven de lokale Israëliërs. Dit doet heel dorps aan. Het verschil tussen rijk en arm bij deze inwoners is redelijk verschillend.

 

Stranden Eilat
Het strand dat langs de boulevard loopt van Eilat is adembenemend mooi. Heel veel zandstrand met palmbomen en heel veel ruimte. U kijkt uit over een helderblauwe zee die rijk is aan koraal. Duikers en snorkelaars komen hier flink aan hun trekken. Lekker relaxen op een luchtkussen is ook ideaal op de Rode Zee.

 

Uitgaansleven Eilat
Voor wie iets anders wil dan Spaanse Costa’s is Eilat een goede uitkomst. Langs de boulevard zijn de leukste activiteiten te ondernemen, zoals de bungee ball. Maar natuurlijk het gezellige stappen bij kroegen en discotheken kan ook perfect.

 

Klimaat en weer Eilat
In Eilat heerst een woestijnklimaat. Dat betekent weinig regen en hoge temperaturen. Het is aan te raden om Eilat tussen maart en mei te bezoeken, want na de maand mei begint de kwik toch echt te stijgen. Gemiddelde temperaturen van bijna veertig graden zijn dan eerder regel dan uitzondering. In september neemt de temperatuur weer een beetje af. Samen met de maand oktober zijn dit ook zeer geschikte maanden om op vakantie te gaan.

 

Activiteiten Eilat
Duiken in de Rode Zee
Een vakantie Eilat staat vooral in het teken van een paar heerlijke duiken in de Rode Zee. Waarom? De Rode Zee stikt van het koraal en dus van een zeer kleurrijk onderwaterleven. Ook als je niet kan of mag duiken kunt u natuurlijk altijd met uw snorkelset een duik nemen. Het is meer dan de moeite waard dus vergeet uw duikbril en flippers niet!

 

Natuurliefhebber?
Rond om Eilat zijn vele mooie stukken natuur te vinden. U kunt de bergen van Eilat verkennen. Of wat dacht u van hete Negev woestijn? Een trip naar Egypte brengt u bij het Sinaïgebergte, een indrukwekkend stuk natuur, in een ander land. U kunt ook het natuurreservaat Yotvata Hai Bar bezoeken. Dit ligt bijna veertig kilometer ten noorden van Eilat, waar hyena’s, struisvogels, oryxen en allerlei andere prachtige
woestijndieren leven.

 

Dolphin Reef Eilat
Altijd al eens met dolfijnen willen zwemmen? Dit is dan uw kans! In Eilat zelf is een stukje natuur waar dolfijnen zeer natuurlijk kunnen leven. Hierin kunt u dolfijnen ontmoeten, een zout kusje van ze krijgen en dus zelfs met ze zwemmen. Wie wil dat nu niet? Een vakantie Eilat maakt het mogelijk!

 

Bezienswaardigheden Eilat
Rotsstad Petra in Jordanië
Buurland Jordanië beschikt over een cultureel erfgoed. Het is slechts twee uur rijden verwijderd van uw vakantiebestemming Eilat. Het gaat om rotsstad Petra en is zoals de naam doet vermoeden een stad in de berg. Heel indrukwekkend en zeker de verhalen eromheen maken het een prachtige excursie.

 

Jeruzalem
Het is ongeveer 3,5 uur rijden vanuit Eilat, dus niet naast de deur, maar wat u dan aantreft is een totaal andere wereld. De heilige stad Jeruzalem, en dan zeker het oostelijke deel, barst van de bijzondere plekken, zoals de Tempelberg en de Klaagmuur. Bent u in Israël dan moet u Jeruzalem in ieder geval bezoeken!

 

Dode Zee
Iets minder ver verwijderd van Eilat dan Jeruzalem, maar nog altijd 2,5 uur rijden is de Dode Zee. De zee waarin u niet naar de bodem kunt zakken, vanwege het extreem hoge zoutgehalte. Het is een bijzondere ervaring om gewoon op uw rug te kunnen blijven drijven zonder enige moeite te doen om ook daadwerkelijk te blijven drijven. Pas op met open wondjes.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign