Kroatië

Vakantie Kroatië Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Kroatië in boekt u goedkoop bij Lazy Tours. Een vakantie in Kroatië betekent zwemmen in een azuur-blauwe zee, op handen gedragen worden door de bevolking en genieten van een veelzijdige cultuur en historie. Prijzen en beschikbaarheid bekijken
 

Kroatië is het populaire, schone en mooie land van de Balkan. Met de Adriatische Zee naast de deur en een prachtig groen begroeid landschap is het land erg in trek bij alle soorten vakantiegangers. Vooral Istrië in het noordwesten en Dalmatië in het westen en zuidwesten zijn erg populair. Kroatië ligt ten oosten van Italië en wordt verder omsingeld door Slovenië, Hongarije, Servië, Bosnië-Herzegovina en voor een stukje van ongeveer 25 kilometer aan Montenegro. Een zonnige en goedkope vakantie Kroatië… Wat wilt u nog meer?

 

Cultuur van Kroatië
Trots is het belangrijkste woord waarmee het Kroatische volk kan worden omschreven. Kroaten lijken heel erg op zichzelf gericht, maar de waarheid ligt anders. Ga eens een gesprekje aan met een van de lokale mensen. U maakt zich daar verstaanbaar met een woordje Engels en Duits. Hoewel de officiële taal Kroatisch is, kunnen de meeste Kroaten prima met u communiceren. Na de val van Srebrenica op 11 juli in 1995 is er gelukkig veel authenticiteit overgebleven, waar u veelvuldig van kunt genieten tijdens een vakantie Kroatië. Goedkoop en toch heel mooi vakantie vieren kan uitstekend in de buitenlucht van Kroatië, daar waar de het leven zich voornamelijk afspeelt.

 

Religie Kroatië
In Kroatië heerst een godsdienstvrijheid. Toch is bijna 90% van de Kroaten katholiek.

 

Eten en drinken Kroatië
Kroatië heeft niet echt een eigen keuken. De keuken van Kroatië bestaat eerder uit een mengeling van lekker eten uit diverse landen. Dat betekent niet dat er geen typische Kroatische gerechten bestaan. Erg populair onder de vakantiegangers van een vakantie Kroatië zijn: prsut (Dalmatische gerookte ham), kulen (salami met paprika) en mlinci (mi met macaroni). Wat drank betreft houden Kroaten wel van sterke drank, zoals sljivovica. En ook bier gaat er goed in. Kroaten noemen bier trouwens pivo, dat u het weet!

 

Feestdagen Kroatië
Omdat Kroaten katholiek zijn, is het vrij logisch dat hun belangrijkste feesten de feesten zijn die in het teken staan van het leven en lijden van Jezus Christus. Kerstmis en Pasen dus. Een andere belangrijke feestdag voor Kroatië is 8 oktober. Op 8 oktober 1991 was het Kroatische parlement unaniem: we verbreken alle staatsrechterlijke banden van de Republiek Kroatië met die van de Socialistische Federatie van Republikeinen Joegoslavië. Hierdoor was Kroatië zelfstandig. Reden voor een feestje dus!

 

Geschiedenis Kroatië
Kroatië maakte in zijn geschiedenis altijd deel uit van een ander machtiger land. Dat ontstond in de Romeinse periode, gevolgd door eigen Slavische Kroaten. Rond de elfde eeuw waren het de Hongaren die wel zin hadden in landenuitbreiding. Die kwam er in 1102, toen Dalmatië en het overige Kroatië waren veroverd. Hierna volgden nog grote rijken zoals het Ottomaanse Rijk. Eeuwen later ging en kon Kroatië meer op zichzelf richten als land. Het land heeft twee wereldoorlogen overleefd en werd een paar jaar voor de val van Srebrenica onafhankelijk.

 

Natuur en omgeving van Kroatië
Flora en fauna
Kroatië is qua natuur en omgeving een schitterend land. U zult merken tijdens uw vakantie Kroatië dat nagenoeg het hele land groen bebost is. Het mooie aan Kroatië is ook de diversiteit tussen een berglandschap en het mediterrane kustgebied. Het meest noordelijke Balkanland beschikt over ongeveer honderd bloemsoorten en dus vele soorten groen. Dierenliefhebbers zullen zich tijdens een vakantie Kroatië ook sterk vermaken. Er leven veel verschillende diersoorten, zoals de bruine beer en de grijze wolf in de beboste bergen. Ook herten en wilde zwijnen komen geregeld voor. Gevaarlijke dieren die u tegen kunt komen, zijn slangen en spinnen. Toch valt het mee hoe gevaarlijk deze soorten zijn.

 

Stranden Kroatië
De stranden van uw vakantie Kroatië zijn buitengewoon. Kroatië schijnt over de schoonste stranden van de Middellandse Zee te beschikken. Om die reden is het voor uw gezondheid ook nog eens goed om hier te vertoeven in de heerlijke zomerzon. De meeste stranden bestaan uit kiezels en een klein percentage bestaat uit een zandbodem. Om die reden is het raadzaam waterschoenen mee te nemen voor uw vakantie naar Kroatië. De zee langs de kust van Kroatië, ook wel Adriatische Kust genoemd, is niet alleen brandschoon, maar ook kraakhelder. Dit maakt het voor snorkelaars en duikers erg aantrekkelijk om in deze zee te zwemmen en te genieten van al het onderwaterleven. Informatie over het weer in Kroatië

 

Werelderfgoederen Kroatië
Kroatië beschikt over enkele werelderfgoederen, zoals de Eufrasiusbasiliek in Istrië, het paleis van Diocletanius en bijvoorbeeld de St. Jacobskathedraal. Dit is prachtige en zeer indrukwekkende Kroatische cultuur. Tot de werelderfgoederen van Kroatië behoort een schitterend stuk natuur, dat de Plitvicemeren heet. Het is een natuurgebied met allemaal extreem helder water, krachtige watervallen en vele scholen vissen.

 

Geldzaken tijdens een vakantie Kroatië
Valuta
In Kroatië betaalt u met de Kuna (HRK). De waarde van één Euro staat gelijk aan 7,59 Kuna. Eén Kuna bedraagt net zoveel als dertien Eurocent.

 

Pinautomaten
Tijdens uw vakantie Kroatië vindt u voldoende pinautomaten.

 

Creditcards
De gangbare creditcards, zoals VISA, Diners, Master en Amex, worden in de grotere winkels en de grote hotels en restaurants geaccepteerd.

 

Fooien
De Kroaten leven niet van fooi, zoals Turken of Grieken, maar het is wel zo netjes om na een verdienste waarover u tevreden bent een kleine fooi te geven.

 

Praktisch informatie
Tijdsverschil met Kroatië
Tijdens uw vakantie Kroatië ondervindt u geen last van tijdsverschil, want dat is er niet.

 

Reisduur naar Kroatië
Voor uw vakantie Kroatië kunt u met het vliegtuig reizen, maar ook een rit met de bus is een optie, waarvan vele vakantiegangers gebruik maken. Met het vliegtuig duurt de vlucht ongeveer twee uur en een kwartier. Met de bus duurt het vanzelfsprekend wat langer. Rechtstreeks vanuit Amsterdam naar de Kust van Dalmatië is de reisduur rond de vijftien uur. Doordat u zigzaggend door Nederland allemaal vakantiegangers oppikt, duurt de reis logischerwijs langer.

 

Legitimatie
In Kroatië moet zich legitimeren met een ID-kaart of paspoort.

 

Visum
Voor uw vakantie Kroatië hoeft u geen visum aan te schaffen.

 

Taal
De Kroaten spreken de Kroatische taal, dat door bijna alle inwoners van Kroatië wordt gesproken. Een klein deel spreekt Italiaans. Voornamelijk de bewoners van provincie Istrië, dat ten noordwesten van Kroatië ligt, doen dat. U kunt zich tijdens uw vakantie Kroatië redden met een woordje Engels en Duits.

 

Vaccinaties
Voor informatie over vaccinaties adviseren wij u tijdig contact op te nemen met de GGD.

 

Drinkwater
Op de eilanden van Kroatië na kunt u tijdens uw vakantie Kroatië over het algemeen zorgeloos kraanwater drinken. De kwaliteit van het kraanwater verschilt hier en daar een beetje, dus als u toch twijfelt, koop dan gerust drinkwater in de supermarkt of bij het benzinestation.

 

Openbaar vervoer in Kroatië
Het openbaar vervoer tijdens uw vakantie Kroatië is prima geregeld. Vooral het busvervoer is uitstekend. Hier wordt in alle dorpen en steden veelvuldig gebruik van gemaakt. Er zijn treinen en taxi’s, maar de makkelijkste en goedkoopste manier van reizen met het openbaar vervoer is met de bus.

 

Beste reistijd Kroatië
Kroatië is een zeer geschikte zonvakantie bestemming voor een meivakantie of zomervakantie. Gedurende de maanden mei, juni, juli, augustus en september is het weer erg aangenaam.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign