Dahab
Dahab
Vakantie Dahab en lastminute vakanties naar Dahab boekt u bij Lazy Tours. Dahab ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken, luieren aan het strand of wilt genieten van de zwembaden. Dahab biedt het. Lees meer over Dahab...

Dahab

Vakantie Dahab Prijzen en beschikbaarheid »

Uw vakantie Dahab en last minute vakanties naar Dahab boekt u bij Lazy Tours. Dahab ligt aan de Rode Zee in Egypte en biedt afwisselende vakantie mogelijkheden. Of u nu wilt duiken, luieren aan het strand of wilt genieten van de zwembaden. Dahab biedt het. Prijzen en beschikbaarheid bekijken
 

Een vakantie Dahab is voor de vakantiegangers die van rust houden. Dit deel aan de Rode Zee is nog altijd erg in opkomst wat betreft toerisme. Dahab is vooral een rustplaats voor de bedoeïenen en het zuidelijke deel is aangelegd voor de toeristen. Dat is de plek wat de schitterende ultra luxe all inclusive hotels staan, gelegen aan het mooiste stukje strand van Dahab, namelijk in een kleine baai. Het woord Dahab komt uit het Arabisch, waar het als Dhahab wordt gespeld, en ‘goud’ betekent. Goud verwijst naar de goudgekleurde stranden. Geen woord is gelogen als u eens een dagje naar het strand gaat, pal voor uw hotel. De prachtige stranden liggen aan de kraakheldere, azuurblauwe zee vol koraal, gekleurde vissen en andere bijzondere onderwaterwezens. Kortom: de oude hippietijd in Dahab herleeft en betekent voor u: relax en maak plezier.

 

Transfertijd
Dahab ligt met negentig kilometer afstand redelijk dicht bij het vliegveld van Sharm el-Sheikh. De transfertijd voor een prachtige vakantie Dahab is een goed uur lang.

 

Centrum Dahab
Het woord centrum is hier misschien niet helemaal op zijn plaats. Dahab bestaat vooral uit ultra luxe ressorts en tentenkampen van de bedoeïenen en een paar souvenirwinkels. Het is een beetje het verhaal van de plaatsen aan de kust van de Rode Zee; luxe ressorts en een prachtig strand, maar dat is het dan ook wel. Wellicht zijn er om de zoveel dagen enkele marktjes en zijn er op het hotelcomplex enkele winkeltjes.

 

Stranden
Zoals gezegd betekent Dahab ‘goud’, vanwege het prachtig goudgekleurde strand. Vakantiegangers kunnen heerlijk bijkomen onder de parasols en wanen zich door het mooie strand en het prachtige azuurblauwe water in een paradijs. Dat er daarbij ook nog eens allerlei gekleurde vissen in de zee leven, maakt de droom alleen nog maar completer. Wat is er relaxter dan in een hangmat wegdommelen op het strand? Ook eten in een van de restaurants aan zee is populair onder de vakantiegangers. Het eten is er goed en u hebt een indrukwekkend uitzicht. Klimaat en weer in Dahab

 

Uitgaansleven
Het uitgaansleven in Dahab mag geen naam hebben en de echte feestgangers kunnen beter een vakantie vieren in Sharm el-Sheikh, dat ongeveer negentig kilometer zuidwaarts ligt. In de hotels zijn natuurlijk wel bars aanwezig en soms ook clubs, dus over gezelligheid geen gebrek.

 

Activiteiten
Woestijnbarbecue
Een heel bijzondere ervaring is met een groep vakantiegangers de woestijn in trekken voor een georganiseerde barbecue. U wordt in de namiddag opgehaald en per jeep naar de bergen net buiten Dahab gebracht. Daar kunt u op grote kleden en kussens genieten van een barbecue in Egyptische stijl, kijkend naar de sterren en de maan.

 

Tocht door de woestijn per voertuig of kameel
Wilt u als een echte nomade door de woestijn trekken dan kan dat per kameel. Bent u minder geïnteresseerd in dit trekdier en houdt u van snelheid en een ruige tocht? Dan gaat u toch lekker hetzelfde doen maar dan per jeep of quad. Het is allemaal mogelijk tijdens uw vakantie Dahab.

 

Snorkelen of duiken
Egypte staat bekend om zijn uitstekende duiklocaties. U reist met een kameel naar bijvoorbeeld Ras Abu Galum om daar afgelegen met een docent van een duikschool te duiken op een van de prachtigste locaties uit de Rode Zee. U zult versteld staan van al de bijzondere onderwaterwereld. Tijdens diepere duiktochten in zee treft u zelf haaiensoorten, schildpadden en dolfijnen.

 

Bezienswaardigheden
Meerdaagse excursie naar de piramides
Wilt u tijdens uw vakantie Dahab piramides bezoeken dan kan dit wel, maar het is wel een hele onderneming. De populairste piramides van Egypte zijn waarschijnlijk die van Gizeh. Deze piramides liggen echter op ruim zeven uur rijden vanaf de kustplaats Dahab. Wij adviseren dan ook om er een tweedaagse excursie van te maken.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign