Fuerteventura
Fuerteventura
Een vakantie Fuerteventura en lastminute vakanties Fuerteventura boekt u bij Lazy Tours. De meest populaire plaatsen op Fuerteventura zijn Corralejo, Jandía Playa en Caleta de Fuste. Corralejo is een vissersdorp dat zich heeft ontwikkeld tot een gemoedelijke badplaats. Lees meer over Fuerteventura...

Fuerteventura

Vakantie Fuerteventura Prijzen en beschikbaarheid »

Een vakantie Fuerteventura en last minute vakanties Fuerteventura boekt u bij Lazy Tours. De meest populaire plaatsen op Fuerteventura zijn Corralejo, Jandía Playa en Caleta de Fuste. Corralejo is een vissersdorp dat zich heeft ontwikkeld tot een uitmuntende badplaats. Prijzen en beschikbaarheid bekijken

 

Het op een na grootste Canarische Eiland heet Fuerteventura en staat bekend om zijn woestijnachtige uiterlijk. Een vakantie Fuerteventura is weggelegd voor de toeristen die op zoek zijn naar rust, naar zee en naar heel veel strand. Waar de stranden precies ophouden is niet bekend, aangezien deze direct zijn verbonden met de woestijn en zijn zandheuvels. Dit kenmerkt het eiland ten zeerste en staat voor de rust die de vakantiegangers genieten. Voorgaande doet lijken alsof er niets te doen is op het eiland. Dat is niet waar! Een vakantie Fuerteventura is behoorlijk veelzijdig. Verdeeld over het eiland liggen de mooiste en gezelligste plaatsen. Authentieke vissersdorpjes, mooie badplaatsen en grote opkomende steden. Fuerteventura ligt ten oosten van de eilandengroep de Canarische Eilanden ongeveer honderd kilometer verwijderd van de Marokkaanse grens. Dit is ook de reden van al dat zand op het eiland: vanuit de Sahara waait het vaak richting Fuerteventura.

 

Transfertijd
Vanaf een van de Nederlandse luchthavens duurt een vlucht naar Fuerteventura ongeveer 4,5 uur. U landt in het oosten van het eiland bij de luchthaven Puerto del Rosario. Verblijft u in het zuiden van het eiland, dan duurt de rit ongeveer anderhalf uur. Als u in het meest noordelijke plaatsje Corralejo vakantie viert, dan is de transfertijd ongeveer een half uur.

 

Badplaatsen Fuerteventura
Puerto del Rosario
Puerto del Rosario is de hoofdstad van Fuerteventura en beschikt over een behoorlijke haven. Deze wordt tegenwoordig gebruikt voor het vervoeren van goederen en personen naar Lanzarote in het noorden en Gran Canaria in het westen. Puerto del Rosario is een leuke hoofdstad met gezellige winkelstraatjes.

 

Corralejo noorden
Het mooie Corralejo ligt in het uiterste noorden van het eiland en staat bekend om zijn hagelwitte stranden. Viert u een vakantie Fuerteventura en verblijft u in Corralejo, dan hebt u dus veel geluk. Als strandliefhebber vindt u geen betere plek op het eiland dan deze noordelijke badplaats. Corralejo beschikt over gezellige barretjes en de beste restaurants, dus ook wat eten betreft zult u geen spijt krijgen wanneer u in Corralejo verblijft.

 

Costa Calma
In het zuiden van Fuerteventura ligt het toeristenplaatsje Costa Calma. De badplaats is min of meer een samenhangend geheel van veel hotels, cafés en winkelstraatjes, maar zonder logische indeling. Costa Calma wordt veel bezocht door Duitse toeristen, waardoor u mogelijk in het Duits wordt aangesproken wanneer u een bar of een winkel binnenloopt. De badplaats heeft een groot strand waar altijd veel leven te vinden is. Een gezellige plaats die een tikkeltje Duits aandoet.

 

Jandia
Het overgrote deel van de toeristen bevindt zich in het zuidelijk gelegen Jandia. De plaats is zeer populair vanwege de vele activiteiten die er te doen zijn. De zonaanbidder komt hier goed tot zijn recht, maar ook vakantiegangers die graag een balletje slaan op de golfbaan kunnen zich hier heerlijk uitleven. Het uitgaansleven stelt niet bijster veel voor, maar dit is wel het gezelligst in Jandia en in Corralejo. Dus een groep jongeren die ook wil stappen tijdens een vakantie Fuerteventura kan het beste in een van deze twee plaatsen verblijven.

 

Stranden
Fuerteventura is eigenlijk één groot strand. Het eiland is zo woestijnachtig dat het net is of u al in de Sahara bent. Elke badplaats beschikt over een van die prachtige, brede zandstranden. Toch spant wat schoonheid betreft de noordelijk plaats Corralejo de kroon. Corralejo beschikt over paradijselijke, hagelwitte stranden en laten vakantiegangers tijdens een vakantie Fuerteventura wegdromen in deze schitterende omgeving.

 

Uitgaansleven
Het uitgaanslevens tijdens een vakantie Fuerteventura is niet zo spectaculair. Dit betekent niet dat er niet kan worden gefeest, maar het is allemaal iets kleiner opgezet. De grotere bars en soms clubs zijn in de badplaatsen Corralejo en Jandia te vinden dus na een stranddag nog even feesten kan het beste in deze twee plaatsen.

 

Klimaat en weer
Op Fuerteventura heerst een subtropisch klimaat. Dat betekent dat er over het gehele jaar een aangename tot zelfs heerlijke temperatuur heerst, waardoor het eiland ook enorm geschikt is voor een wintervakantie. Omdat Fuerteventura in tegenstelling tot zijn buren niet zo hoog is, heeft de wind vrij spel. Die waait dan ook veelvuldig over het eiland. Klimaat en weer in Fuerteventura

 

Activiteiten
Watersporten
Het is al even genoemd, maar de constante wind die er staat, is ideaal voor windsurfers en kitesurfers. Vooral ten oosten aan de noordkant zijn de omstandigheden perfect, terwijl ook plaatsen als Costa Calma en Jandia goede mogelijkheden bieden voor deze stoere sport. Blijf wel aan de oostkust, want de westkust is door de steile kliffen en de ruige zee levensgevaarlijk.

 

Boottochten
Allerlei boottochten zijn denkbaar tijdens een vakantie Fuerteventura. Van een glasbodemboot tot aan een luxe vaart met de catamaran. Onderweg zijn er altijd momenten waarop u even kunt zwemmen of tijdens het snorkelen de mooiste scholen vissen voorbij zien komen. Vanuit de haven van Corralejo gaan er bootexcursies naar het kleine eilandje Los Lobos waarop u vol kunt genieten van rust en natuur. Viert u een vakantie Fuerteventura? Neem dan zeer beslist een bootexcursie!

 

Bezienswaardigheden
Oasis Park
Ten zuidoosten van Fuerteventura ligt Oasis Park, een tropisch themapark. Het heeft nog het meeste weg van een dierentuin waarin een zeeleeuwenshow te zien is, u een kamelentocht kunt maken en vele diersoorten kunt zien in hun prachtige natuurlijke leefomgeving. Een leuk weetje: het park bezit het grootste kamelenreservaat van Europa. Oasis Park is het hele jaar geopend en de entreeprijzen zijn niet hoog.

 

La Alcogida
La Alcogida is een zogeheten eco-museum dat vooral leerzaam is voor de kinderen. Dat betekent niet dat u er als oudere niets hebt te zoeken. Een grote kans dat u tijdens uw vakantie Fuerteventura nog wat opsteekt ook! In het eco-museum kunt u namelijk zien hoe kaas gemaakt wordt, of wat dacht u van ambachtelijke productie van brood? Meekijken over de schouder van een wever is ook enorm interessant. Kortom: hebt u even genoeg van die woestijn, bezoek dan La Alcogida eens.

 

Wilt u goedkoop naar Fuerteventura, bekijk dan nu ons aanbod en boek online zonder boekingskosten.

 

(c)2010 404WEB webhosting en webdesign