Toevoegen aan favorieten

Over Turkije

Turkije heeft alles wat een toerist zich maar kan wensen. Het land heeft een aangenaam klimaat, prachtige landschappen en een zeer indrukwekkende cultuurgeschiedenis. Daarnaast biedt Turkije een scala aan gezellige en gevarieerde badplaatsen. Bovendien kunt u overheerlijk eten uit de beroemde Turkse keuken. Redenen genoeg om hier uw vakantie door te brengen!

Turkije is een republiek met aan het hoofd een president die eens in de zeven jaar wordt verkozen. Het land is opgedeeld in 81 provincies die worden bestuurd door een gouverneur. De hoofdstad Ankara telt ongeveer 3 miljoen inwoners. De grootste stad van Turkije is Istanbul, in deze stad wonen ongeveer 8 miljoen mensen. Totaal telt Turkije ca. 72 miljoen inwoners.

Het is niet voor niets dat Turkije een zeer populaire bestemming is. In dit land kan iedereen zijn ideale vakantie vieren. Of u nu wilt verblijven in een levendige plaats met veel restaurants en uitgaansgelegenheden of liever op een rustige plek wilt genieten van de mooie natuur, in Turkije kan het allemaal.

Prijzen en beschikbaarheid ▶▶▶

 


 

Over Turkije

 

Turkse Rivièra →

Geografie

Klimaat

Geschiedenis en bevolking

Bezienswaardigheden →

Evenementen & feestdagen

Eten en drinken

Ontspanning

Sport

 

Video

 

Het weer in Turkije


  © MeteoConsult